Aansprakelijkheidsverzekering

aansprakelijkheid

De Nederlandse particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP - Aansprakelijkheids Verzekering Particulieren) zal meestal vervallen bij uitschrijving uit de gemeente. Vergeet de uitschrijving niet door te geven aan de verzekeraar, omdat de verzekeraar hier geen automatisch bericht van krijgt.

Internationale Particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering geeft dekking indien door jouw toedoen schade bij derden wordt veroorzaakt. Denk aan het omstoten van een glas drinken over een bank of laptop, tegen iemand aanlopen of fietsen waarbij de ander letsel oploopt (medische kosten, wellicht niet verzekerd) en wellicht daardoor ook inkomensverlies lijdt.

Hou er wel rekening mee dat een aantal "risico's" niet zijn meeverzekerd op een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Denk hierbij onder meer bij aan schade veroorzaakt:

  • met/aan/door een motorrijtuig (auto, motor, scooter), al dan niet in eigen bezit of gehuurd. Dit kan alleen worden verzekerd met een aparte aansprakelijkheidsverzekering specifiek voor het motorrijtuig.
  • tijdens werkzaamheden (zie hiervoor ook het volgende punt, de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering).
  • aan onroerend goed (bv een gehuurde woning (incl inboedel).

Op www.expatverzekering.nl staat ons aanbod aan internationale particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen die geschikt zijn voor digital nomads

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering?
Dit is een verzekering die schade aan derden dekt tijdens/door uitoefening van je beroep. Hoe vervelend ook: dat is niet eenvoudig om te regelen. Zeker niet in een digital nomad situatie. Tips zijn welkom, maar wij zijn tot op heden nog geen geschikte mogelijkheden tegengekomen.